Kennisweb @KcHaptonomie

Stichting Kenniscentrum Haptonomie Hapsis Utrecht

Deelnemen aan onderzoek





De pagina is verplaatst naar een nieuwe site! 
Lees verder >>




Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op TwitterDelen op FacebookDelen op Pinterest
Homepage
Abonneren op: Posts (Atom)

Kennisweb @KcHaptonomie

Kennisweb @KcHaptonomie

Welkom op het Kennisweb

Op dit Kennisweb @KcHaptonomie van Stichting Kenniscentrum Haptonomie Hapsis Utrecht is informatie te vinden over en voor haptonomie. Hapsis Utrecht richt zich op educatie en onderzoek.

Doe mee aan onderzoek

  • Budget haptonomie & haptotherapie

Zoek in het Kennisweb

Volg het Kennisweb

  • Facebook
  • Subscribe
  • Twitter

Wat is haptonomie?

Haptonomie gaat over de balans tussen voelen, denken en doen. Bewegingsoefeningen, gesprekken en aanraken stimuleren de ontwikkeling van het voelende vermogen. Al voor onze kindertijd is dit vermogen de basis om te kunnen leren.

Haptonomie heeft veel te maken met contact en ontmoeten. Er is aandacht voor de patronen en gevoelens die daarin ontdekt kunnen worden. Geleerd kan worden hoe deze denken en doen sturen.

Grote bekendheid kreeg haptonomie in de (top-)sport. Behalve bij individuele begeleiding van volwassenen wordt haptonomie gebruikt bij zwangerschap, voor kinderen, in het onderwijs en bij training en procesbegeleiding in organisaties.

Haptotherapie is een manier van begeleiden als er klachten zijn die te maken hebben met de balans tussen voelen, denken en doen. Als voelen, denken en doen op elkaar aansluiten zijn wij mensen immers ‘op ons best’.

In de therapie kan inzicht ontstaan in het eigen gedrag en problemen die daarmee te maken hebben. Door ontwikkeling van het voelende vermogen kan een unieke manier worden ontdekt om anders met een klacht om te gaan.

Haptotherapie ondersteunt bij problemen zoals overbelasting, stress en burnout, dip en depressie, minderwaardigheidsgevoelens, relatieproblemen, omgang met conflicten, lichamelijke klachten, acceptatieproblemen, traumaverwerking, gebrek aan zingeving, het herkennen van gevoelens, omgaan met agressie, grenzen stellen en problemen tussen levensfasen.

Steun Stichting Hapsis Utrecht

Helpt u mee om projecten van de Stichting Kenniscentrum Haptonomie Hapsis Utrecht mogelijk te blijven maken? We zijn met elke steun blij. Maak uw donatie over naar rekeningnummer NL30-SNSB-0908-2672-66 van Stichting Kenniscentrum Haptonomie Hapsis Utrecht onder vermelding van 'Donatie'. Hartelijk dank!

Links

  • Holtman Coaching in Jorwert
  • Praktijk Leander Tijdhof in Utrecht
  • Praktijk voor communicatie en training
  • Stichting Hapsis Utrecht
Stichting Kenniscentrum Haptonomie Hapsis Utrecht. Kennisweb @KcHaptonomie sinds 15 november 2014. Thema Supercool. Mogelijk gemaakt door Blogger.